Ook het reinigen van tapijten behoort tot het takenpakket van onze schoonmakers. Er wordt gekeken naar het soort tapijt en aan de hand hiervan wordt dan de juiste reinigingsmethode geselecteerd.

Voor tapijtreiniging kennen we diverse methodes: Wij als Limas Facilities hanteren graag de meest efficente methode, waarbij het tapijt meer oppervlakkig gereinigd wordt de "sproei extractie methode", waarbij het tapijt zeer grondig gereinigd wordt door middel van "heet water injectie". 

Limas Facilitie, zal de vloerbedekking of het tapijt in eerst instantie met een speciale middelen behandelen. De toplaag zal met behulp van een schrobmachine worden aangepakt en een grondige zuivering krijgen. Een synthetische pad op de machine dit met zowel microvezel en of katoen legering padden zullen de losgeweekte delen opnemen.

Deze methode is een hele mooie manier om tussentijds uw tapijt te laten reinigen. De droogtijd is zeer beperkt (ongeveer een half uur) omdat er maar heel weinig water wordt gebruikt. Deze machine zal tijdens het gebruik erg geluidsarm zijn, zodat u ook tijdens kantooruren gewerkt kan worden.

Uw voordeel

  • Het is een snelle reiniging
  • Het is goedkoper door minder dure apparatuur en korte tijd
  • Het is geluidsarm en er kan gewoon doorgewerkt worden

Niet geschikt voor het verwijderen van zand, dit is echter op te lossen door vooraf met een borstelzuiger het tapijt/vloerbedekking te zuigen en er zal geen dieptereiniging tot stand komen. Sproei Extractie methode gaat uw tapijt/vloerbedekking een nieuw leven in blazen het maximale zal worden bereikt als de waterdruk op het tapijt uitgeoefend zijn krachten laat bundelen. Hierbij wordt de temperatuur opgevoerd waar het vuil mee aangepakt wordt. Bovendien wordt er vacuüm gewerkt waardoor ook het vuil binnenin het tapijt wordt aangepakt en zal worden verwijderd.

Om het droogproces te versnellen kunnen we het tapijt doormiddel van blowers/drogers sneler loopbaar maken. In uitzonderlijke gevallen gebruiken we extra verwarmingsunits, extreme vervuiling zullen we vooraf boenen om kwalitatief de juiste service te garanderen.